Ο μastroKristo (κατά κόσμον Χρίστος Παραπαγκίδης), αξιοποιώντας τη βιωματική επίδραση της συνύπαρξης Τέχνης και Επιστήμης στον θεατή, προσκαλεί το κοινό του, με τη συνοδεία δύο καταξιωμένων μουσικών, στην ιδιαίτερη και μυσταγωγική παρουσίαση του δεύτερου προσωπικού του μουσικού έργου, Departures, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Ιανουαρίου στις 21:00 μ.μ., στο Κέντρο επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, στο Θησείο.

Μουσικές συνθέσεις εμπνευσμένες από τη νύχτα, συναντούν την αστρονομία και την ξενάγηση στο νυχτερινό ουρανό από το εμβληματικό τηλεσκόπιο Δωρίδη. Ambient Νοτούρνο για Πιάνο, Τούμπα, Φαγκότο και Μαγνητοταινίες από τον μastroKristo, τον Μενέλαο Μωραίτη και τον Δημήτρη Ντακοβάνο.

Ο μastroKristo συστήθηκε ως δημιουργός μέσω της πολυαισθητηριακής διαδραστικής εγκατάστασης Συναισθησία – Solomon’s case την οποία παρουσίασε το 2016 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Έχοντας λάβει πρόσκληση από τη διεθνή Ομοσπονδία Συναισθητικών, Καλλιτεχνών και Επιστημόνων παρουσίασε το 2019 το έργο του, στο Ωδείο Τσαϊκόφσκι στα πλαίσια του 2ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Συναισθησίας που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, λαμβάνοντας θερμότατης ανταπόκρισης και εξαιρετικές κριτικές από τους διακεκριμένους ερευνητές – επιστήμονες του Συνεδρίου.

Ώρα προσέλευσης 20:30 μ.μ

Προηγούμενο άρθροΕικαστική Έκθεση “Η πιθανότητα του φόβου”
Επόμενο άρθροΣαν Σήμερα Έφυγε Απο Τη Ζωή Η Ελληνίδα Ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρούκ
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος